Avanti: Portretten

Avanti is het platform voor alles dat met inclusiviteit te maken heeft in Almere. Samen met – en voor iedereen in onze stad wordt er aandacht besteed aan urgente maatschappelijke onderwerpen. Die aandacht zit in evenementen, podcasts, maar dus ook ons favoriete medium; video.
Er zijn in totaal 8 portretten geproduceerd door Hokus Fokus. Maar we doen het niet alleen. Bij deze serie is het uniek hoe de opdrachtgever en productiehuis samenwerken in de creatie. Sven Gerrets was niet alleen belangrijk in de research, hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de regie en eindredactie.
In 2017 zijn we gestart met een reeks portretten van Almeerders. Het heet ‘In de stad met…’. Eén van de helden is Naima Amda, CEO van Punch! Een sportschool voor vrouwen. Hier staat empowerment centraal. In dit filmisch portret vertelt ze waar ze vandaan komt, wat haar doel is en wat drijfveer is om te blijven groeien.
De stijl is filmisch, de gesprekken komen uit het hart. In totaal filmen we een dag en monteren we twee dagen om tot dit eindproduct te komen. Dit is alleen mogelijk in een samenwerking waarbij twee partijen elkaar goed aanvullen. Avanti snapt hoe een boodschap overkomt. Ze weten, door een persoon op een schild te hijsen, hoe ze anderen kunnen inspireren met storytelling.