Corona video’s

Video voor ziekenhuizen, we love it! Er zijn weinig andere plekken waar zoveel bijzondere verhalen samenkomen op fotogenieke plekken. Langer dan tien jaar helpen we verschillende Nederlandse zorginstellingen met effectieve videocontent. En daar gaat het niet alleen om de kwaliteit, het gaat ook om hoe de video wordt ingezet en welke doelen ermee worden bereikt.
In maart begon de coronacrisis. Vanaf dag 1 hebben we onze klanten laten weten dat we ook in deze tijd klaarstaan om ze te voorzien van videocommunicatie. Het zou raar zijn als wij onze verantwoordelijkheid links zouden laten liggen in een tijd waarin we juist het hardst nodig zijn. Videocommunicatie was nodig om de medewerkers van het ziekenhuis en patiënten uit de regio te informeren over de stand van zaken. Ook werden we ingehuurd om video’s te maken met educatieve doeleinden in verband met de vele veranderingen in het werkproces.
Het voelt goed om bij te dragen aan die strijd die werd geleverd. Met trots konden we zeggen dat we een vitaal beroep uitoefenden omdat we bijdroegen aan een juiste informatievoorziening omtrent Covid-19. We waren voorzichtig, maar niet angstig. Filmen op de afdeling Intensive Care was even schrikken (en heel heet in dat pak), maar we zijn trots om videobeelden van dit geschiedkundig hoofdstuk in ons archief te hebben.
In elke fase van de coronacrisis hebben we gefilmd. Ook nadat de curve was gevlakt hebben we video’s gemaakt voor de afdeling cardiologie die inwoners uit de regio moet activeren om voor reguliere zorg naar het ziekenhuis te gaan. Een gedeelte van de oversterfte van de afgelopen maanden is het gevolg van mensen die de zorg mijden. De cijfers zijn onbekend, maar er zijn aanzienlijk minder meldingen van hartklachten.