fbpx
 

LaCie: Rugged SSD

In het najaar van 2019 lanceerde LaCie de Rugged SSD. Hokus Fokus werd gevraagd door het reclamebureau All Colors of Communication om deze schijf onder de aandacht te brengen onder filmmakers, want de schijf is uitermate geschikt om als opslag te gebruiken voor camera’s die RAW filmen. Wij werden aan het denken gezet. Waarom zou je niet voor een goedkoper alternatief gaan? Waarom kiezen mensen bijvoorbeeld voor Apple en niet voor Samsung? Wij geloven dat de keuze voor een merk verbonden is aan wie je bent als persoon.
Dit is in grote lijnen de briefing die we kregen. We willen het verhaal van een filmmaker vertellen die de Rugged SSD gebruikt in zijn dagelijkse werk en hierin door LaCie wordt bekrachtigd om te doen wat hij het allerliefste doet. We snappen de USP’s en kernwaarden van LaCie omdat we al flink wat jaren voor ze werken. We weten dat LaCie bekend staat om prachtig productdesign en een behuizing die hufterproef is. Daarom hebben we in de concepting-fase enkele onderscheidende factoren van LaCie verwerkt in het script. In de video is goed te zien hoe de filmmaker vrijuit zijn werk kan doen zonder zich zorgen hoeft te maken over zand, wind en regen.
Onze filmmaker is Olivier Bink (wij mogen Ollie zeggen). We kennen Olivier al een tijdje en supporten hem enorm in zijn creatieve ontwikkeling. Het is een veelbelovende filmmaker met internationale ambities. Op zijn Youtube kanaal zie je dat hij bekend is met het vertellen van verhalen over producten die gebruikt worden in de filmindustrie. We hoefden daarom niet lang na te denken over een geschikte kandidaat voor deze film. Het is een jonge maker die RAW filmt met een Blackmagic Pocket 4K, dus het gebruik van de LaCie SSD was in zijn geval ook écht de realiteit en hoefde dus niet gescript te worden. Tijdens de film zie je hoe Ollie een video maakt over mountainbikers in Zuid-Limburg. De herfstkleuren schitteren prachtig (en daar maakten we de Color Grader erg blij mee). Op set werd regelmatig geroepen ‘Doe maar gewoon je ding.’ En dat deed Ollie als geen ander, wij hoefden hem alleen maar vast te leggen zoals hij echt zijn werk doet. 
Productie: Christine Ortiz Aldana
Camera: Jeroen Dekeling
Filmmaker: Olivier Bink
Regie: Floris Parlevliet