fbpx
 

Poort Lyceum: Commercial

De telefoon rinkelde op maandag: “We willen vrijdag een commercial opnemen.” Die uitdaging is nieuw voor ons, maar niets is onmogelijk. Maandagmiddag zat ik bij de directeur van Poort Lyceum aan tafel, vol enthousiasme pitchte ik mijn idee en noteerde zijn wensen. Een dag later was het script af, werd de offerte ondertekend en was de pre-productie van start gegaan.
Als je het script vergelijkt met het eindproduct dan zie je bijna een perfecte vertaling. Overal is over nagedacht, de inhoud van de quotes, de timing van de quotes, de ‘spontane’ sfeerbeelden en de duur van de afsprong.
Het meest trots zijn we wel op het blauwe gedeelte van het script, dit zijn quotes die ogenschijnlijk spontaan worden bedacht, maar eigenlijk van tevoren zijn uitgeschreven. Dit is de enige zin die de deelnemers hebben verteld op camera.
Dit was nodig omdat er weinig opname-tijd was om een volledig authentiek interview af te nemen, desalniettemin komt het wel erg authentiek over.
In deze vlog laten we zien hoe deze dag eraan toe ging.
Voor dit project zijn er twee offertes gemaakt. Eén met gaffer en één zonder gaffer. Voor degene die het niet weet: Een gaffer is iemand die de belichting doet. Bijna in elk shot is belichting heel erg bepalend voor de sfeer. Vooral in het centrale gedeelte van de video. We werken daar met Astera tubes. We hebben ervoor gekozen om ze zichtbaar in beeld te zetten, was voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst.