Samen Alleen

Wat gebeurt er met filmmakers tijdens een pandemie? Juist, ze pakken hun camera op. Corona in 2020 is een geschiedkundig moment en vanzelfsprekend werden er prachtige producties gemaakt om een moment in de tijd te vereeuwigen. Ook de makers van de community Videomattie. Veel van hen deelden hun werk in de groep en zochten elkaar op om gezamenlijk een passieproject op te zetten. Want thuis zitten, da’s niks voor ons.
Alle makers van dit project hebben elkaar nooit fysiek gezien. Een groep van 20 makers bundelden hun krachten, iedereen droeg een steentje. Onze eigen Erwin nam de regie. Het gevolg was veel videobellen, materiaal spotten van heel veel cameramannen en op afstand een montage in elkaar zetten.
Gaandeweg kreeg de PvdA lucht van het project. Zij wilden graag een politieke zendtijd afstaan en onze video helpen te delen, ze vonden het een passende productie voor dat moment in de coronacrisis.
De video begint met een vreemd beeld. Duizenden mensen, dicht op elkaar, doen een countdown naar 2020. Niet wetend wat er op ze af kwam. Naarmate de tijd verstrijkt, groeit de onzekerheid over de toekomst. Kunnen we bij de volgende countdown elkaar gewoon weer een knuffel en een kus geven?
Crew
Regie: Erwin Eijpe
Producent: Ben Schoots
Productie: Romée Lissenburg, Sophie van Bree
Editor: Mark Schokkenbroek, Jeroen Dekeling, Nihal Gozutok, Jurgen Enneman
Componist: Thijs Gooszen
Colorist: Kiki Henger
Sound Design: Harmen Heuting
Voice: MC DRT