SCALA

Commisioned by: PubMarket!
 
Lelystad Airport, op een dag komt -ie er echt. Dat betekent dat er mensen nodig zijn die alles draaiende houden, en deze mensen moeten eerst worden opgeleid. Scala biedt deze opleidingen aan en ze wilden graag een commercial die een algemeen beeld geeft van hoe tof de beroepen zijn in de luchtvaart. Daar gaven we invulling aan door met twee freerunners langs al deze beroepen te sjeezen.
We hadden één draaidag, maar wel een aardig budget. We konden dus een sound designer, color grader,
een animator en een camera-assistent inhuren. En dat zie je terug aan de video!  Normaal gesproken zouden we die
film-disciplines zelf doen, maar dit is het resultaat van een samenwerking waarbij die expertises worden uitbesteed aan specialisten.

Da Office Vlog #018

Eén van de specialiteiten van Hokus Fokus is om authentieke verhalen op beeld te zetten. We draaien altijd met een plan, maar vaak manifesteert het verhaal zich tot je, dus dat vereist een enorm vermogen van de regisseur en cameraman om te improviseren. Dat is bij het schieten van een commercial vaak anders, elk shot is op de seconde uitgeschreven en ingepland. Toch merk je dat op de set er dingen gebeuren die je niet had kunnen bedenken. Bij deze shoot hadden we geen locatiebezoek gedaan, om die reden waren we extra vroeg aanwezig om de omgeving op ons in te laten werken. We hebben dus enkele locaties om te filmen wel veranderd. De freerunners en de klant hebben daar niks van gemerkt.
Het leukste van deze draaidag vonden we het werken met de freerunners, dat was voor het eerst en het was bijzonder om te doen omdat bijna alles heel erg fotogeniek wordt.
We springen van forklifttrucks en spinten door een vliegtuigslurf, dat doe je niet elke dag. 
Ons motto op set is “Als wij het naar ons zin hebben, dan straalt dat vanzelf af op beeld.”
En dat was deze dag ook zeker het geval, we hebben zo ontzettend genoten van het proces, je ziet die fun ook echt terug op beeld.
Crew
Productie: Erwin Eijpe en Mario Bakker
Regie: Nick Oostdijk
DOP/Edit: Jeroen Dekeling
AC: Casper Fraij
Gaffer: Friso Tjalma