fbpx
 

Shell

Als je ons goed kent, dan weet je dat we houden van alles wat te maken heeft met snelheid. Snel schakelen, efficiënt werken, reageren in een split-second en vooruitgang zijn bedrijfswaarden die bij Hokus Fokus hoog in het vaandel staan. Geen wonder dat we ook fan zijn van Formule 1. Des te meer blijdschap heerste er op het kantoor toen we te horen kregen dat de Formule 1 naar het Circuit van Zandvoort zou komen. Moet je nagaan hoe we ons voelden toen we werden benaderd door Wim van PixelX om een film te produceren over het circuit in opdracht van Shell. Is this real life?
Shell werd geselecteerd voor de aanleg van het asfalt. Dit is voor Shell een prachtige businesscase om de wereld kenbaar te maken dat ze wel van een uitdaging houden, want het was een hele klus om te voldoen aan de hoge eisen van de FIA. Als je dit kan pullen, dan is geen project te hoog gegrepen. In deze video blikken we terug op het proces en belichten we de pijn- en hoogtepunten aan de hand van verschillende personen die een rol hebben gespeeld bij de aanleg.
Dit is typisch een project dat gaandeweg transformeerde. De eerste draaidag was namelijk pre-corona. De tweede draaidag was een dag na de persconferentie. Ondanks dat er eindeloos plannen werden aangepast weerhield het ons niet om de lat steeds hoger te leggen, sterker nog… we zagen het echt als een uitdaging om juist in deze situatie creatief werk op te leveren en flexibel om te gaan met alle wensen.

Niek Oude Luttikhuis

Circuit Zandvoort

Het hoogtepunt van deze shoot was absoluut de derde draaidag (met de Circuit Manager). In het eerste deel van het interview neemt hij ons mee over het circuit met gemiddeld 180 km/u. Jeroen heeft verbazend goed de camera stabiel weten te houden. Na het interview hadden we een uur vrij spel en was het onze beurt om (met onze eigen auto’s) over het circuit te racen en shots te maken. We geven toe: Het eerste rondje was genieten, daarna was er werk aan de winkel om de shotlist af te werken.
In het bijzonder willen we Wim bedanken. We werken al lang intensief samen en dit project heeft onze partnership absoluut verder versterkt.