fbpx
 

Windesheim: Lectorvideo’s

Windesheim doet praktijkgericht onderzoek voor organisaties die een specifieke vraag hebben: onderzoek met een praktische waarde. Deze lectoraten verrichten fantastisch werk in de regio en deze verhalen verdienen het om verteld te worden. In 2019 kreeg Hokus Fokus de opdracht om deze verhalen te verfilmen. Met een serie van 22 video’s hebben we promotie gemaakt met het doel om meer onderzoek te kunnen doen voor andere organisaties.
1
Afleveringen
1
Minuten materiaal
Wat moet een andere organisatie zien in een video om enthousiast te worden over een potentiële samenwerking met Windesheim? 
Uiteraard vertellen we in de video over wat het heeft opgeleverd, maar met het doel in het achterhoofd is er iets anders dat misschien veel belangrijker is:
Hoe was het om samen te werken met Windesheim? Daarom hebben we het format bedacht dat geïnspireerd is op ‘Hoe gaat het nu met…?’

De lector van het betreffende lectoraat gaat op bezoek bij een organisatie die ze in het verleden geholpen hebben.
Aan het begin van de video zie je dat ze elkaar na een lange tijd weer zien, ze zijn voelbaar blij en springen elkaar
nog niet in elkaars armen. 
Vol trots wordt er vertelt hoe de organisatie is gegroeid dankzij het onderzoek.
Wat was de uitdaging? Niet te veel willen vertellen. Lectoren kunnen uren praten over de inhoud van het onderzoek, maar het gaat juist over de samenwerking en het resultaat. Dat maakt de video leuk om te kijken en bovendien revelant voor de doelgroep die je wilt converteren.